Често задавани въпроси

 • Какво представлява Lummeca/IPL технологията и какво я прави по-ефективен метод за заличаване на видими разширени капиляри и пигментации?

  Lumecca използва интензивна пулсираща светлина (IPL), която може да се насочва селективно и да се използва за лечение на кожни заболявания, чрез фототермолиза. Този съвременен метод е оптимизиран, както за светла, така и за тъмна кожа. Чрез Lumecca се увеличава възможността за третиране на потенциала на лекарите да третират различни видове кожни и медицински състояния, сред които са мелазми, лентиго, повърхностни разширени кръвоносни съдове, увреждане на текстурата на кожата или фото-увреждане. Предимството на тази технология пред други методи, лекуващи същите проблеми е бързината, с която се постигат резултати. Ако при стандартно лечение на кожни увреждания е необходимо да посетите клиника 5-6 пъти, с Lummeca/IPL ще са ви необходими само 1-2 посещения за постигането на същия резултат.

 • Какво представлява лазерната технология за трайна епилация DIOLAZE?

  Технологията Diolaze е безспорно най-новият шампион в сферата на лазерната епилация. Това е първата високоскоростна диодна система за премахване на нежеланото окосмяване по Вашето тяло. Чрез силен диод, тази сканираща технология предоставя по-голяма безопасност, бързина на работа и ефективност. Това от своя страна ще Ви осигури много по-голям комфорт по време на посещенията Ви в нашата клиника. Благодарение на вградения диоден скенер и високата честота на повторение на импулса на всички енергийни нива, процедурите с този уред са много по-краткотрайни. Уредът, с който разполагаме е достатъчно мощен, за да отстрани дори и най-упоритите косми и същевременно процедурите са безболезнени специално вградената 3D система за охлаждане.

 • Кога започва да старее кожата ми и как можа да предотвратя или забавя процеса?

  За съжаление, рецептата за вечна младост е все още неразкрита, но пък в клиника “Perfect Surgery” разполагаме с множество алтернативи за забавяне на процеса. Често кожата ни започва да се обновява по-бавно след като навършим 20 години. Това така наречено “стареене” се получава в резултат на намаляването на еластин и колаген в нея, т.е. кожата не е е така стегната, както преди и дори изтънява леко. Именно липсата на колаген води и до появата на първите бръчки. Процесът на изтъняване на кожата, за който вече споменахме, се засилва значително след периода на менопаузата. Именно затова, препоръчваме намесата на медицинско лице с опит в сферата на естетичнта хирургия едва след като сте достигнали до този период. Естествено кожни манипулации са допустими и значително по-рано, но те не бива да се извършват без предварителна изследвания или консултация с лекар-специалист.

 • Какво представлява FRACTORA и какви ползи носи тя?

  Ако търсите метод с доказано действие при борба срещу пигментирани и депигментирани кожни зони, белези и бръчки (фини или дълбоки), то използването на радиочестотна енергия е решението на Вашия проблем. Това е доказано най-ефективният за момента метод за борба срещу остаряването на кожата. Чрез тази енергия кожата Ви може да бъде загрята, така че да може да бъде ремоделиран и стимулиран колагенът в нея. По този начин се извършва хистологичен лифтинг, с който кожата видимо се подмладява и бръчките намаляват или стават по-плитки.

 • Защо да лекувам кожата си с радиочестотна енергия?

  Fractora доставя целенасочена биполярна радиочестотна енергия на различни дълбочини в кожата. Чрез тази енергия много кожно-естетични манипулации са значително по-безболезнени и периода на възстановителния процес намалява. Не се наблюдава нито продължително зачервяване, нито временна пигментация или други недостатъци, които обикновено възникват след прилагането на традиционни методи за лифтинг. Чрез Fractora се постига подобряване на тонуса на най-горния епидермален слой и могат да се третират безкръвно кожни слоеве, които до този момент не е могло да бъдат достигнати чрез традиционните хирургични методи. При употребата на този модерен лазер рискът от пост възпалителна хиперпигментация (PIH) след лечение на шията и други области намалява драстично в сравнение с досегашните фракционни въглеродни лазери.

 • Кой зони на моето лице и тяло могат да бъдат третирани с радиочестотна енергия?

  Най-често причината, поради която наши клиенти избират този метод е за заличаване на бръчки и белези около клепачите, очите, устните, шията и деколтето, челото, бузите и редица други зони по цялото лице и тяло. Методът се използва също и за много ефективно заличаване на пигментационни петна, както по лицето, така и по тялото.

 • Ще мога ли да видя резултати от Fractora процедурата веднага щом приключи?

  За да можете да забележите промяната в кожата си е необходимо да изчакате около седмица след първата процедура. Резултатите се забелязват между 3-тия и 10-тия ден след манипулацията, а не непосредствено след нея. За да се възстановите по-бързо Ви препоръчваме да използвате специална козметика, която е с фотозащитен фактор. Цялостното състояние на Вашата кожа, обаче, ще се промени около месец след намесата на нашите специалисти, именно защото тогава започва де се синтезира новият колаген.

 • Необходимо ли е предварително да се консултирам със специалист преди да си направя неоперативен лифтинг?

  За да Ви бъде препоръчан най-ефективния и щадящ метод за решаване на козметичния Ви проблем, е достатъчно да наберете един от следните телефони +359 888690599 или +359 52 335062 и да запазите своят час за консултация с д-р Ангелина Калкова. Само така можете да получите индивидуалната помощ, от която се нуждаете и да се убедите, че типът разкрасителна процедура която сте избрали ще е безопасна и полезна за Вас.

 • Какво е FORMA и ще ми помогне ли да подмладя кожата и тялото си?

  Технология FORMA е най-добрият избор за лечение на бръчки, защото стимулира образуването на нов колаген и подобрява еластичността на кожата. Осигурява не само забележителни, но и дълготрайни резултати в сравнение с други по-традиционни методи. Чрез този метод радиочестотни потоци от енергия постигат оптимални клинично-доказани епидермални температури. В допълнение, Forma притежава капацитет за продължително излагане на въздействието при терапевтични температури. По този начин се стимулира образуването на по-голямо количество колаген и стягането на кожата. След това кожата Ви става мека, с по-натурална текстура. Освен това, е видимо гладка и бляскава.

 • Ще ме боли ли по време на извършване на процедурата или след нея?

  Тъй като тази сложна и модерна технология таргетира по-вътрешните слоеве на Вашата кожа, лечението е безболезнено и няма да Ви е необходим дълъг период за възстановяване. Дори и да има леко зачервяване, то ще отшуми много бързо след като д-р Стоянова приключи с манипулацията. Препоръчваме Ви да се възползвате от пакетни услуги от 5-6 посещения (като всяко от тях би било добре да е през седмица). Естествено, пациентите с по-леки проблеми би следвало да се повлияят и с по-малък брой процедури през по-дълъг период.